Bütykölni jó!

Bütykölni jó!


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   szept. 06, 2017  |  Hírek

Kedves diákok!

A 425 éves Gimi köszöntése ürügyén Bütykölni jó! címmel gyakorlati versenyt hirdetünk a Tamási Áron Gimnázium tanulóinak általános iskolás, illetve középiskolás kategóriában.

 Mi a cél?

A verseny célja az, hogy kétfős csapatok készítsenek és mutassanak be egy eszközt, szerkezetet, amely valamilyen módon kapcsolódik az energia fogalmához (energia megmaradás, energia átalakulás, megújuló energiák, örökmozgók témaköre, hőerőgépek, motorok, stb., a lehetőségek tárháza óriási). Azt várjuk tőletek, hogy végigjárjátok az utat az ötlettől a kivitelezésig:  találjatok ki, tervezzetek megés konkrétan készítsetek el  az energia fogalmához valamilyen módon kapcsolódó eszközt, szerkezetet.

 Hogyan?

A tervek kivitelezésében szakmai és anyagi segítséget nyújtunk a benevezőknek (pl. adott esetben a szükséges anyagot meg is vásároljuk nektek, ha jónak tartjuk az ötletet). Az elkészült eszközt, szerkezetet a működési elv leírásával együtt (egy A4-es gépelt oldal, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, másfeles sorköz) adjátok le 2017. október 27-ig Székely Zoltán tanár úrnak! Kérdéseitekkel is hozzá, vagy tanáraitokhoz forduljatok!

 Mi a jutalom?

Az elkészített terveket egy kiállítással egybekötött konferencia (bemutató show) keretében mutathatjátok be, 2017. november 10-én a Nyirő József díszteremben. Itt egyrészt megismerhetitek egymás ötleteit (ez már egy jutalom), másrészt a kiállított és bemutatott munkákat 3 tagú szakmai zsűri értékeli. Minden résztvevő oklevelet és részvételi díjat kap, emellett a legjobb ötletek, alkotások gazdái értékes díjakban részesülnek.

A rendezvényt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány támogatja.

 

MUNKÁRA FEL, GIMISEK, ENERGIKUSAN!

 

Programfelelős és ötletgazda Székely Zoltán, tanár

 

További hírekTamási 126

Hírek
szept. 26, 2023


Gimis Magasságok

Hírek
szept. 20, 2023

Veni Sancte 2023 - 2024

Hírek
szept. 12, 2023