Biztosítsd be magad!

Biztosítsd be magad!


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   nov. 10, 2021  |  Hírek

I. hely a Case SolversBiztosítsd be magad elnevezésű esettanulmányi versenyen.

 

A Case Solvers a Magyar Biztosítók Szövetségével (MABISZ) közösen rendezte meg esettanulmány versenyét, a Biztosítsd Be Magad! versenyt, ahol a résztvevőknek tanácsokat kellett adni egy fiktív biztosító számára a jövő biztosítási kihívásait illetően.

 

 

A verseny újszerűsége abban állt, hogy a stratégia kidolgozásán túl arra is ki kellett térni, hogy milyen változások várhatóak a biztosítási munkaerőpiacon, hogyan alakulnak a vásárlási szokások az online vásárlás irányába történő elmozdulás miatt.

A versenyre magyarországi és határon túli csapatok jelentkeztek és első körben már azzal elégedettek voltunk, hogy egyetlen határon túli csapatként a gimisek jutottak a döntőbe.

A csapat kiváló teljesítményén túl, az elért helyezés azért is kiemelkedő eredmény, mert egy új iparágban próbáltuk ki magunkat és első alkalommal neveztünk erre a versenyre.

Jó volt látni, hogy a diákok olyan kreatív ötletek alkalmazását látják előre, mint az okosszerződések vagy a drón-technológia alkalmazása a kárfelmérések területén vagy a kiberbiztonság.

A zsűri értékelte a csapatok által közvetített tudatosságot,  a kreatív ötleteket,  a jövőbe mutató elképzeléseket és valós megoldásokat nyújtanak azok az ötletek amelyeket a középiskolás diákok felvázoltak. A mi csapatunk estében a zsűri elnöke külön értékelte a befektetett kutatómunkát és alaposan átgondolt stratégiát, valamint az általuk kidolgozott kiberbiztosítási csomagok megvalósíthatóságát.

 

A kétfordulós vetélkedő döntőjére 2021. november 2-án került sor, amelynek a végén a XI. A osztály tanulói ( Birtalan Tibor József, Imets János és Lukács Szilárd) alkotta Amigók csapat a második helyen végzett.

 

Gratulálok és köszönöm a befektetett munkátokat!

Dimén-Varga László

felkészítő tanár