Az idén a Gimi lett az első a KÜTV-ön

Szerkesztő: | 2019. március 25. | Eredmények, Hírek, Hírek

Március 22-24. között zajlott a XI. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének (KÜTV) nyilvános döntője a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Magyar Intézetének a szervezésében.

Iskolánk csapata a Nash Equilibrium (Kiss Péter, Molnár Dávid és Zajzon Ferenc-Zalán) az első helyen végzett. A tavaly ugyanebben a felállásban a II. helyen végzett a csapat. Most egy picit tudtak javítani a helyezésen. 😊

Eredményesen együtt dolgoztak és a rendelkezésre álló 7 órát maximálisan kihasználták. A leadott munkák után jött még a neheze, mert készülni kellett a másnapi prezentációra.  Az idén egy veszteséggel küszködő cégnek kellett olyan stratégiát kidolgozni, amellyel nyereségessé tehető a vállalkozás.   A legnagyobb dicséret a pénzügyes zsűritagtól jött, mert azt mondta, hogy nem kapott „fogást” a felvázolt érvelésen – pedig nagyon szokták keresni (DVL).

A középiskolás versennyel párhuzamosan zajlik a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny (KEEV), ők ugyanazon cég valós problémáira keresnek megoldásokat más eszköztárral felvértezve. A döntőjüket megnézzük és tőlük mindig sokat tanulunk.

Természetesen nagy öröm számomra, hogy 11 év alatt hatszor a Gimi végzett az első helyen a legrangosabb erdélyi közgazdaságtan versenyen. Viszont még jobb hallani az egyetemi oktatóktól, hogy a volt diákjaink megállják a helyüket az egyetemen. Jó látni őket, hogy eredményesen képviselik a BBTE-t a nemzetközi versenyeken az egykori ellenfelekkel egy csapatban.

Az idei verseny újdonsága egy lájkverseny volt. Egy fotót kellett készíteni, azzal a címmel, hogy Ti hogyan készültök a döntőre? Nekünk a mellékelt képet sikerült összehozni. Bár messze elmaradtunk a lájkok számát tekintve az elsőktől, de sok pozitív visszajelzést kaptunk a verseny alatt.

A hagyományt folytattuk. Az idén is sikerült összegyűjteni a Tamási Áron Gimnázium közgazdászainak négy generációját egy fotóra: középiskolást, egyetemistát, mesteris hallgatót a versenyzők közül, és egy zsűritagot. Továbbra is hiszem, hogy ez nem csak egy fotó marad, hanem  összetartás lesz közöttük és segítik egymást a jövőben, akár tanácsokkal, akár szakmai gyakorlatok biztosításával, akár a piacon való boldogulásuk során.

 

 

Dimén-Varga László

felkészítő tanár

Kapcsolódó tartalmak