Angol megyei tantárgyverseny

Angol megyei tantárgyverseny


SZŰCS-OLCSVÁRY MELINDA  |   márc. 19, 2023  |  Hírek

 

„Úgy éreztük, hogy az angol olimpiász megyei szakasza maga volt az angol nyelv ünnepe

- fogalmazta meg köszönő levelében az idegen nyelv oktatásért felelős tanfelügyelőnő, Ducu Carmen az értékelését a múlt hét végén megszervezett versenyről, melyen az idén csak megfigyelői státusban vehetett részt, mivel saját lánya is egyike volt a több mint száz megyei szakaszra továbbjutott diáknak.

A verseny a szabályzat szerint megyei szinten két részre tagolódik: 2023 március 11-én került sor az első részre, amely írásbeli vizsgából állt, majd azok a középiskolások, akik 95 pont fölötti eredménnyel végeztek az írásbelin, március 18-án részt vettek a szóbeli megmérettetésen is.

A borongós március 11-i reggel zordon időjárási körülményeit hamar elfeledtette a versenyző diákokkal az őket váró meleg fogadtatás: a megye különböző részeiből érkező diákok csodálattal léptek be a Gimi falai közé, az útbaigazító tanárok segítségével könnyen rátaláltak a számukra gondosan előkészített termekre, ahol kedves meglepetés várta őket asztalukon: a versenyt támogató kollégák jóvoltából egy almából- kalácsból álló tízórai állt az érkező diákok rendelkezésére, ráadásul  biztató üzenetekkel ellátott csomagolásban.

A szervezők igyekezete, hogy barátságos, kellemes környezetet biztosítson a diákok számára, hogy legjobb formájukat hozhassák és igazán jól érezzék magukat ezen az angol nyelvnek szentelt napon, a vizsgát követő időszakra is kitrejedt. A diákok a számukra közzétett QR kód segítségével beléphettek a Gimi honlapjára s ott válogathattak a nekik, erre az alkalomra összeállított ötletlistáról, hogy hogyan töltsék el a délutánt, amíg megtudják a verseny eredményeit: uzsonázhattak az iskola hátsó udvarának kellemes zöldövezetében, használhatták a sportpályát a rendelkezésükre bocsájtott foci-, kosár-, teqball labdákkal, mozizhattak a Baróti termben vagy felhasználva a Travel2U alkalmazást bebarangolhatták a város nevezetes helyeit, felfedezhették a helyi éttermek, kávézók, cukrászdák kínálatát.

A diákokat kísérő tanároknak is szívet melengető volt látni az iskola elegáns termeit, folyosóit, s a nemrég tanári használatra bocsájtott Spanyár Pál társalgót, ahol az elegáns környezet, a gőzölgő kávék illata és a gondos kézzel előkészített harpnivalók látványa jókevre hangolta még azokat is, akik korán keltek, mert messziről kellett ideutazniuk. Ha ez nem lett volna elég, az angoltanároknak szóló motivációs üzeneteknek biztosan sikerült mindenkit bizakodó hangulatba varázsolnia, így a javítás is gyorsan ment, az eredményeket is időben megtudták a versenyzők, s még az oklevelek is elkészültek, hogy a hazafelé út közben örülhessenek a helyezést elért diákok.

A Gimi szervezőként is és résztvevőként is megérdemli a vállveregetést. A megye mindkét középiskolás továbbjutója a Tamási Áron Gimnázium diákja: Fülöp Orsolya Jácinta a XI. B osztályból és Kolozsi Andrea a IX. D osztályból továbbjutottak a megyei verseny második fordulójára, a szóbeli vizsgára és ott is remekül teljesítettek. Ők fogják Hargita megyét képviselni a Kolozsváron megszervezésre kerülő országos angol nyelvi olimpián a csíkszeredai hetedikes és nyolcadikos továbbjutókkal együtt.

Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Tankó Edithnek és Pap Schulleri Beátának, és kitartást kívánunk a felkészüléshez, az országos versenyhez pedig sok sikert!


Büszkék vagyunk a helyezést szerzett diákjainkra:

Név                                                     Osztály                                      Díj                                    

Miháy Gyopárka                                 VIII. osztály                              II. helyezés                           

Fekete Virág                                        IX . A osztály                           Dicséret                                

Silvas Dániel                                        IX. B osztály                            II. helyezés

Fancsali Orsolya                                 X. B osztály                              I. helyezés

Toró Csenge                                        X. B  osztály                            II. helyezés

Elekes Zsolt                                        X. B osztály                              Dicséret

Szőcs- Gazdi Péter                            XI. D osztály                            II. helyezés

Béni Kinga                                           XII. D osztály                           III. helyezés

 

Gratulálunk nekik a remek eredményekhez és köszönjük a felkészítő tanárok: Berecz Anna Krisztina, Borbáth-Szőcs Nóra, Szűcs-Olcsváry Melinda és Tankó Edith befektetett munkáját.


Mindazok, akik részt vettek ezen a versenyen azt érezhették, hogy igazi jeles nap volt ez az alkalom, hiszen a megye legjobb diájai mérték össze tudásukat, s egy ilyen verenyen mindenki  csak nyertes lehet. A győzelmet pedig ünnepelni kell: a találkozást, az ismerkedést, az értelmesen együtt töltött időt mindig kivételes alkalomként, jeles pillanatként, ünnepként éljük meg, s tettük ezt a megyei olimpiászunk alkalmából is, diákok és tanárok egyaránt.

Szervezőkként sok pozitív visszajelzésben volt részünk, köszönetet érdemel az iskola vezetősége, Laczkó György igazgató és Bekő Melinda Erzsébet igazgatóhelyettes és az angol katedra összes tagja: Berecz Anna Krisztina, Borbáth-Szőcs Nóra, Máté Imola, Pap-Schulleri Beáta, Sánta Delinke- Beáta, Szűcs-Olcsváry Melinda és Tankó Edith.

András Ágnes Krisztina, katedrafelelős