A Vitézek igenis léteznek és dolgoznak

A Vitézek igenis léteznek és dolgoznak


Szűcs-Olcsváry Melinda  |   okt. 09, 2017  |  Vitéz lelkek, Hírek

Aki nincs az interneten, az nem is létezik. Ugye ismerős ez a mondás?  Ennek megfelelően, úgy tűnhet, hogy a 2016-17-es iskolai évben a Vitéz Lelkek nem léteztek. Pedig az off-line valóság cáfolja ezt, csak éppen nem maradt nyoma az iskola honlapján. Ezt pótolandó, megpróbálom röviden összefoglalni , mi is történt az elmúlt időszakban. Mert a Vitézek igenis léteznek és dolgoznak. A nyárról még van egy rövid  írás, de a folytatásról már nincs.
Még repertoáron maradt az Equus, ami kipróbálta a kocsmaszínházi létet is. Sikerrel, akárcsak a Míg szeretlek, élek  című  összeállítás. Az előbbi majdnem 20 előadást ért meg, az utóbbi 11-et.
A tanév kezdetén a megszokott felvételi , aztán az új darab, a Mary Poppins. Habkönnyű játék egy legendás és varázslatos nevelőnő hatásáról. Sikerére vall, hogy 17 előadásunk volt belőle. A “nagyok” mellett méltó partnernek bizonyult a két gyerek alakítója:Fancsali Bolárka és Szántó Mihály.

Elkészült Bálint Előd egyéni előadó estje is, Az én cirkuszom. Ezt a darabot is meghordoztuk mindenfelé. Részt vettünk vele versenyen kívül az udvarhelyi színjátszó fesztiválon és szerepeltünk vele a könyvtárak éjszakáján, a kései időpont ellenére teltházzal. Előd teljesítménye mindenütt elismerésre talált.

A hétköznapok a megszokott módon folytak:próbák, előadások, beszélgetések. Sajnos, amint az lenni szokott, sokan végeztek. “Lovaggá” ütöttük őket búcsúzóul. Sajnáltuk, hogy elmennek, de örültünk is, hogy olyan útra lépnek, amit maguknak szerettek volna. Persze ez nem jelenti azt, hogy megszűnnének vitéznek lenni,s  alkalomadtán ne jönnének vissza.:)
Jött a nyár, a táborozásokkal. Mindenik korosztály más-más tematikával foglalkozott. A kicsik játékosabban, a nagyok komolyabban. A nagyok tábora sosem látott létszámra duzzadt, 48 diák volt kíváncsi a mesterséges intelligenciára, a tábor aktuális témájára. Szokás szerint ez a tábor is az “öregek” napjával zárult, melyen a már érettségizettek vehettek részt. Az esőzések és viharok ellenére elmondhatjuk, hogy a vitézeknek ismét jó nyara volt.

Megkezdődött a 2017-18-as iskolai év. Szabó Zsolt magánestje október 2-án szerepelt Segesváron, ahová nagyon szeretünk járni, mert kedves közönsége van. Az előadás mellett Szász-Mihálykó Mária bemutatta a friss könyvét is,  a “Költs fel, ha véget ér a suli” címűt .
Megvolt a felvételi, megvannak a tervek, a munka elindult ebben a tanévben is. Reméljük, sikerrel.