Újabb Gimis győzelem a XXVI. TUDÁSZ vetélkedőn

Szerkesztő: | 2016. június 9. | Eredmények, Hírek, Hírek

Május 31-én, kedden 14 órától került sor a székelyudvarhelyi Digital 3 Stúdió termében, a Tudász vetélkedő újabb kiírására.

A megmérettetésen öt székelyudvarhelyi középiskola,  az Eötvös József Mezőgazdasági Szakközépiskola, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola és a Tamási Áron Gimnázium csapatai mérték össze tudásukat.

A téma ezúttal az I. világháború és a 82-es székely hadosztály köré volt csoportosítva. A próbák során a versenyzőknek nem csak a témához kapcsolódó történelmi ismereteiket, hanem kreativitásukat, sőt színészi képességeiket is bizonyítaniuk kellett.

A verseny alapszakaszából a Gimi, a Refi és a Palló csapatai jutottak a villámkérdéses döntőbe, ahol a Gimi csapata fölényes győzelmet aratott, a holtversenyben második helyen végzett Refi és Palló csapatai előtt.

A versenyzők azon túl, hogy rengeteg hasznos ismerettel bővítették általános műveltségüket, értékes könyvjutalomban is részesültek a szervezők részéről.

Iskolánk csapatát ez alkalommal is a IX. B osztályos Péter Hunor, Kerekes Krisztina és Mike Anna alkották.

IMG_20160531_160725

Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk nekik a további versenyeikhez is!

 

Péter István, történelemtanár

Kapcsolódó tartalmak