Tudász vetélkedő

Szerkesztő: | 2015. december 17. | Eredmények, Fotógaléria, Hírek

 

26-dik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen a TUDÁSZ általános műveltségi vetélkedőt, amelyre november 26-án, délután 14.00-kor került sor a Digital 3 Stúdió termében. A hagyományokhoz híven, iskolánk háromtagú csapata is benevezett a versenyre. A verseny tematikája a Horthy korszak és a II. Világháború eseményeit foglalta össze, különös figyelmet szentelve az erdélyi eseményeknek.

Tekintettel arra, hogy a tavasszal lezajlott 25-dik Tudász vetélkedő győztes csapatának tagjai iskolánk végzős diákjai voltak, ezért most ősszel, egy teljesen új, „zöldfülű” csapattal neveztünk be. A választás a IXB. osztály három tanulójára esett, Kerekes Krisztina, Mike Anna és Péter Hunor személyében.

A versenyen öt város hét középiskolája mérte össze tudását:

Csíkszereda:                Márton Áron Főgimnázium

Gyergyószentmiklós:   Salamon Ernő Gimnázium

Szentegyháza:             Gábor Áron Gimnázium

Székelykeresztúr:        Berde Mózes Unitárius Gimnázium

Székelyudvarhely:       Tamási Áron Gimnázium,

Kós Károly Szakközépiskola,

Benedek Elek Pedagógiai Líceum

A verseny két szakaszból állt: egy alapszakaszból, amelyben a személyfelismerés, a vaktérkép, az események párosítása, a filmfelismerés és a színjátszás próbáit kellett kiállni. Ebből az alapszakaszból az első három helyezett jutott tovább a villámkérdéses második szakaszba, amely eldöntötte a verseny végeredményét is.

Iskolánk csapata nagyszerűen versenyzett és a végelszámolásnál a Márton Áron Főgimnáziummal holtversenyben végzett az I. helyen. A III. helyre a gyergyószentmiklósi csapat került.

Gratulálunk iskolánk csapatának és kívánjuk, hogy a középiskolai évek alatt még számos versenyen képviseljék iskolánkat ilyen nagyszerű eredménnyel!

Péter István, történelemtanár

http://uh.ro/kultura/alter/23663-ket-gyoztes-lett-a-tudaszon