Tőzsdére vitték a Gimit

Szerkesztő: | 2018. március 4. | Eredmények, Hírek, Hírek

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány 2017 októberében 18. alkalommal hirdette meg a Tőzsdejáték Középiskolásoknak elnevezésű vetélkedőjét, amelyre közel 350 csapat regisztrált az egész Kárpát-medencéből.

A Tamási Áron Gimnáziumból négy csapat is nevezett, amelyből a Sekler Trade csapat (Andrási Dóra – XII. D, Mag Róbert – XII. A, és Simó Dávid XII. D) eljutott a legvégső budapesti döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett és elnyerte a legjobb határon túli csapatnak járó különdíjat, ami egy öt napos kirándulás Budapestre, amelynek keretében többek között ellátogathatnak a Tőzsdére, különböző brókercégekhez és a Magyar Nemzeti Bankhoz is.

Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Hosszú út és három hónap kemény munkája áll mögötte. Egyrészt négy – egyre nehezebb – elméleti tesztfordulón voltak túl, másrészt a kapott virtuális 10 000 000 forintot három hónap alatt sikerült 3 500 000 forinttal gyarapítaniuk részvényekkel, CFD-kel és CFD-indexekkel kereskedve – valós tőzsdei adatok alapján. Tették mindezt úgy, hogy nem az érzelmek irányították őket, hanem alaposan megfontoltak minden lépést. Az elődöntőbe jutott 20 csapatból, még nehezebb volt a továbbjutás, de kinyílt egy ajtó,  és besétálhattunk a Tőzsdére, ugyanis a döntő helyszíne a Bank Center volt, ahol a BÉT is működik.

A döntő megnyitásakor a szervezők nem titkolták, hogy a versenyben fejvadász tevékenység is zajlik. A Concorde Értékpapír Zrt. különdíját Mag Róbert vehette át, akinek egyéni teljesítményére felfigyelt a zsűri. Bízzunk benne, hogy ezáltal számára is kinyílt egy ajtó.

Dimén-Varga László, a csapat felkészítő tanára

 

Kapcsolódó tartalmak