PénzSztár

Szerkesztő: | 2016. november 14. | Eredmények, Hírek, Hírek

Székelyföldet a Gimisek képviselték a PénzSztár verseny regionális döntőjében.

 Idén is megszervezték – a 2013-ban elindított – PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyt, amely a magyarországi pénzügyi intézményrendszer szereplőinek összefogásával valósul meg.

A verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, valamint felmérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket. A versenyzők köre az egész Kárpát-medencére kiterjed, így évről-évre egyre több felvidéki, délvidéki, kárpátaljai és erdélyi csapat kapcsolódik be a versenybe. A határon túli csapatoknak egy jókora hátrányt jelent, hogy nem a mindennapokból ismerik a magyarországi pénzügyi intézményeket, a gazdasági mutatókat és a történelmi kérdéseket, de azt látjuk, hogy kitartó munkával ledolgozható ez a különbség. Ami nehezebben ledolgozható hátrány, hogy olyan diákok is részt vesznek a versenyben, akik már érettségiztek és pénzügyi, gazdasági tanulmányokat folytatnak.

Mindezek ellenére a Boros Ábel (XI. A), Győri Anett (XI. B), Sándor Szende (XI. C), és Schram István (XI. A) alkotta Gim’money csapat a  III. helyen végzett a határon túli csapatok regionális középdöntőjében. Az elért helyezésen túl, ugyanolyan fontosnak tartom, a versenyben szerzett tapasztalatokat, a zsűritagok tanácsait, és azokat a kapcsolatokat, amit résztvevők továbbtanulásuk során kamatoztathatnak.

A verseny során minden fordulóban 12 nagyon különböző próbát kellett kiállniuk a csapatoknak, így szükség volt a lexikális tudásra, az elemzőkészségre, a kreativitásra és a prezentációs készségre is. A Gimisek előadásából nem hiányzott a székely humor sem, amit a zsűritagok külön kiemeltek. Köszönet a munkájukért! Valamint köszönjük azok javaslatait – és kiemelten András Gellért kollégánk és Mag Róbert (XI. A) munkáját – akik az itthonról vitt feladatok előkészítésében segédkeztek.

 

Dimén-Varga László

társadalomtudomány szakos tanár

Kapcsolódó tartalmak