Sport a 425 éves jubileumi ünnepségsorozaton

Szerkesztő: | 2018. november 19. | 425 éves a Gimnázium, Hírek, Hírek

2018. november 7-én, a 425 éves Gimnázium ünnepségsorozatának első napján sportnapot szerveztünk a városi sportcsarnokban. Több, mint száz véndiák tért vissza hozzánk találkozni, emlékezni, együtt játszani.  

A kosárlabda tornán 5 fiú és 2 lány öregdiák csapat, illetve iskolánk kosárlabdásai vettek részt. És lám-lám véndikjainknál még mindig működnek a régi begyakorolt cselek és taktikák. 🙂

Igazi csemegét kínált az öregdiák – tanár focimeccs is, ahol a lelkes szurkolócsapat  egyöntetűen bátorítta a focipálya hőseit: Hajrá Gimi!

Rendezvényünkön tiszteletüket tették olyan neves véndiákjaink is, akik már a gimis éveik alatt vagy után rangos és elismert sportkarriert tudhatnak magukénak. Velünk együtt ünnepelt Orbán István kétszeres világbajnok kézilabdázó, ifj. Csavar Zoltán kétszeres magyar bajnok kézilabdázó, Tamás Károly országos bajnok szabadfogású birkózásban.

Elmondásuk alapján a sport és az elméleti iskola követelményeinek való megfelelés nem zárják ki egymást, a tanulás nem összeegyeztethetetlen az aktív sportolással. Éppen ezért arra bátorították a jelenlegi gimiseinket, hogy tanulva sportoljanak, illetve sportolva tanuljanak.

Boros Barna, sporttanár

„A sport a Gimi óta is szerves része a mindennapjaimnak, viszont nagyon jó élmény volt újra összeállni a régi csapattársakkal, olyan emberekkel, akikkel talán 10 éve nem is találkoztunk. Illetve újra átélni azt az izgalmas versenydrukkot, amit a mindennapi sima edzések már nem adnak meg. Jó érzés volt ismét közönség előtt játszani. Én nagyon jó ötletnek tartottam a sportnap megszervezését, amiből akár rendszeres, éves rendezvény is lehetne a továbbiakban.”

Takács Ágnes, véndiák

„1989-1994. Azt mondták a mostani Gimisek, hogy mi voltunk a legjobb ellenfél. 😂 Talán mert mellettünk tudtak a legkönnyebben elfutni, vagy mert mi nem vertük meg őket a szó szoros értelmében.🤓 Játszodtunk. Szuper élmény volt újra találkozni!
Az jutott eszembe, hogy olyan nap is volt annak idején, amikor este kb. nyolcra értünk haza Tankó Zsolt barátommal: reggel héttől kosáredzés, délután háromig 2 matekóra, 2 fizika, 1 román, 1 magyar, 1 angol, háromtól kosáredzés, utána ping-pongozás, aztán megint kosár. Aztán este ettünk is valamit…”
Leitman Pál, véndiák

Kapcsolódó tartalmak