Közlekedési kígyó a Gimiben

Szerkesztő: | 2019. október 8. | Elemi oktatás, Hírek

Iskolánkban is nagy népszerűségnek örvendett a Közlekedési Kígyó elnevezésű nemzetközi, környezettudatos közlekedést szorgalmazó projekt.

A célunk az volt, hogy legalább 20%-kal lecsökkentsük a reggeli autós forgalmat és szorgalmazzuk a gyaloglást, illetve az alternatív közlekedési eszközök használatát, mint pl. a kerékpár, roller.

Jutalompontot szerezhetett minden olyan gyerek, aki az iskolába vezető út legalább egy részét gyalog, kerékpárral, rollerrel tette meg, illetve azok a gyerekek is, akik csoportosultak, hogy többen jöjjenek egy autóval.

Érezhetően jobb volt közlekedni a központ környékén autósnak, gyalogosnak egyaránt, nem volt torlódás. Reméljük kedvet kaptak ezzel gyerekeink a folytatáshoz is.

A gyerekek így látták:

  • „A Közlekedési Kígyó játékban én mindig gyalog jöttem és nagyon jól éreztem magam. Útközben beszélgethettem a barátaimmal, akik szintén a gyaloglást választották. Ezentúl is gyalog fogok járni, mert nemcsak környezetbarát, de kellemes is.” (Pakot Szilárd, III. osztály)
  • “Én mindig rollerrel jöttem vagy biciklivel. Nagyon tetszett a játék, jövőben is várom, szívesen veszek részt benne, mert hasznosnak találom.” (Mihály Gábor, III. osztály)
  • „Az iskolánkban az előkészítősöktől a negyedikesekig minden osztály játszott. Az volt a cél, hogy minél többen jöjjünk gyalog, és ne szennyezzük a környezetet. Néhány nap után már alig volt forgalom az iskola környékén és a városban. Ez nekem nagy élmény volt, és eldöntöttem, hogy ezután is gyalog és biciklivel vagy rollerrel jövök, hogy élhetőbbé tegyem a várost.” (Jakab-Szigeti Vera, IV. osztály)
  • „Az iskolában játszottuk a Közlekedési Kígyó játékot. Ennek az volt a célja, hogy csökkentsük az autós forgalmat és a levegőszennyezést. Csodálatunkra napról-napra a városközpontban a forgalom minimálisra csökkent, így autóval, gyalogosan és biciklivel is könnyen eljutott mindenki az iskolába. Jó volna, ha ezen mindenki elgondolkodna, és egyre kevesebben közlekednének autóval.” (József Áron, IV. osztály)

Kapcsolódó tartalmak

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com