Költőként tért vissza a Gimibe Bálint Tamás

Szerkesztő: | 2016. január 28. | Hírek, Hírek, Vendégeink

 

Dúlt a láv a XII. B-ben

Január 27-én, szerdán rendhagyó irodalomórán vehettek részt a diákok a XII.B osztálytermében, ugyanis Bálint Tamás, közgazdász-költő, iskolánk volt diákja látogatott el hozzánk egy zártkörű író-olvasó találkozóra.

irodalomélvező diákok Balint Tamas

A diákok nagy érdeklődéssel léptek be az osztályterembe, gólyák, végzősök egyaránt. Volt, aki már hallott a költőről, talán olvasták is egyik-másik kötetét, ám akadtak olyanok is, akiknek a találkozás pillanatáig ismeretlen volt a neve. Így mindenki, főleg az utóbbiak, figyelemmel követték Tamás és Ozsváth Imola tanárnő beszélgetését.

Szó esett többek közt arról, hogy lesz egy matek-fizikás diákból költő, az első versek születéséről, pályaválasztásáról, hiszen nem mindennapos eset, hogy valakiből sikeres közgazdász és egyben fiatalon befutó költő is lesz. Bemutatásra került Tamás nemrégiben megjelent verseskötete, a Láv sztori, mely Puskin-parafrázisként, modern Anyeginként is értelmezhető. Így, egy közhellyel élve, két legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen a diákok nemcsak egy költővel találkozhattak, tehették fel neki kérdéseiket, de talán még kedvet is kaptak az említett romantikus mű elolvasásához.

Egyszóval ez a rendhagyó magyaróra maga volt a paradicsom az irodalomkedvelők számára, hiszen együtt eltölteni egy órát olyan emberekkel, akiknek hasonló az érdeklődési körük, kik mind könyvfalók és „irodalommániások” , egyszerűen csodálatos élmény, melyet megkoronázott a meghitt hangulatú beszélgetés, Bálint Tamás közvetlensége, őszintesége.

Nagy Orsolya, XII. B

Kapcsolódó tartalmak