Amikor a sporté a főszerep

Szerkesztő: | 2021. június 2. | Hírek, Hírek

2021. május 31. , minden a napirend szerint halad, de valami mégis más. Valahogyan másképp sütött be a nap a Gimi ablakain, mindenki arca mosolyra derült és furcsa módon oka is volt ennek: még pedig a várva várt sportnap, amelyet, ha lehetőség van, akkor minden évben megszerveznek a végzős diákok, tanáraik segítségével. Így történt ez ma is.

A délelőtt folyamán a gimis egyenruha sokaság mellett, egyre több diák tűnt fel fekete-fehér szettben. Aztán, ahogy telt az idő, lassan lejártak a tanórák, a színes szünetek és a mai nap megkoronázása céljából, már tanáraink is magukra öltötték gimis mezeiket, nyomatékosítva ezáltal azt, hogy itt valami készülőben van. Nem is kellett sokat várni a meglepetésre, hiszen hamar megszóltalt a síp a tornaterem röplabdásai számára, akik izgatottan vágtak bele a tanár- diák meccs közepébe, habár tudták, hogy sok esélyük nincs a vérbeli profik ellen, akiknek már nagyon sok tapasztalat és tudás van a tarsolyukban. Ennek ellenére nagyokat kacagva, remegő kézzel és kitartással játszottak le három meccset, amelyet emelt fővel veszítettek el ugyan, de rengeteg emlék kíséretében végül piros masnival köttöttek át. Ezúton is gratulálunk a tanár röplabda csapatnak, sokakat megszégyenítve mutatták meg profi játékukat.

Mindeközben egy párhuzamos dimenzióban, az iskola futballpályáján a focisok mérték össze tudásukat. A borús idő sem állíthatta meg őket, ahogyan a szurkolókat sem, akik nagy izgalommal nézték végig tanáraik és diáktrársaik teljesítményét. Nagyokat nevetve telt el a játék, ahogyan az óra ketyegése is, és újra hallatszott a sípszó. Az állás döntetlenre sikerült, így a szabályoknak megfelelően következtek a kapura rúgások, amelyek a szokások és a hagyomány szerint a diákoknak kedveztek. Az eredmények nem befolyásolták senki kedvét. Dehát manapság, amit nem örökítenek meg egy képpel, az meg sem történt, ígyhát következett a csoportkép sorozat. A fényképezkedés lejártával a tornateremben kötöttünk ki, egy kis utolsó koccintás erejéig. Felemelő pillanatok voltak ezek.

 

 

 

 

 

 

Kedves hangokat, vicces szavakat és maradandó események sorozatát vihettük magunkkal haza. Ezúton is szeretnénk megköszönni tanárainknak, kedves diáktársainknak és a Giminek, hogy a helyzet ellenére megalkották nekünk ezt az energiával telt napot, és, hogy büszkén passzolhatjuk át a labdát a következő évfolyam végzőseinek.

Ladó Andrea, XII. C

Kapcsolódó tartalmak