Pegazus esettanulmány verseny

Szerkesztő: | 2016. június 9. | Eredmények, Hírek, Hírek

A Gimi ISOCOST csapata nyerte a Melinda cégcsoport által megszervezett Pegazus esettanulmány versenyt.

Az esettanulmány módszernek mindig örülök, mert az elméleti tudásról a hangsúly a valós problémák megoldására kerül át. A versenyszabályzatban érdekes elem volt, hogy a diákok a kidolgozás alatt nem használhatnak sem telefont, sem internetet. Ennek a generációnak nehéz lehet, hogy nyolc órán keresztül offline legyen.

A csapat tagjai Bokor Zalán, Boros Ábel és Antal Botond jól közelítették meg a problémát, és annak ellenére, hogy még csak tizedikesek, nagyon jól dolgozták ki és adták elő a javaslataikat. Olyan ötlettel álltak elő, amely elnyerte a zsűri tetszését, és minekutána rákérdeztek a részletekre, válaszaikkal érettségükről és megfontoltságukról tettek tanúbizonyságot.

Az értékes nyereményeken túl a versenyzők – és nem csak a nyertesek – egy óriási lehetőséget kapnak: a nyári vakációban fogadják őket a Melinda Instal és Melinda Steel cégeknél, ahol akár egy hónapon át betekinthetnek egy-egy munkakör rejtelmeibe, és a pályaválasztásuk így alaposabb lehet. Végül azoknak, akiket kiválasztanak, a Melinda cégcsoport ösztöndíjat ajánl fel a továbbtanulásuk idejére. Ez minden tárgyi díjnál fontosabb.

Egy év alatt ez a negyedik olyan esettanulmány verseny, ahol a Gimisek I. helyen végeztek, legyen székelyföldi, erdélyi, vagy helyi csapatoknak meghirdetett verseny.

Örülök, hogy végre felfigyelt egy helyi cég erre, és a versenyen túl olyan lehetőséget ajánl fel a diákoknak, ami gyakorlati tapasztalatokhoz juttatja, és bízom benne, hogy ez áttételesen a diákok itthon maradását is szolgálja.

Hiszem azt, hogy régiónk fejlődéséhez nem csak elméleti tudásra és egyéni teljesítményre van szükség (főleg, ha ez azzal társul, hogy a versenytársak képesek átgyalogolni egymáson), hanem csapatmunkára, kreativitásra, előadói képességekre, érveléstechnikára, és néha kompromisszumkészségre is.

Dimén-Varga László

felkésztő tanár

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak