Nyolcadikosaink

Szerkesztő: | 2020. június 14. | Hírek, Hírek

Iskolánk igazgatóhelyettese, Bekő Melinda Erzsébet, rendhagyó mesével készült a rendhagyó búcsúztatóra:

Kedves Nyolcadikosok!

Régi kedvencünk Pán Péter.

A pándémia idején, amely feje tetejére állította az életünket, a szárnyaló Pán Péter történetével üzenek nektek.

Ez egy másik „pán történet”, mint az, amely életünket felforgatta.

Sohaországban az Elveszett Fiúk között Pán Péter volt a rakoncátlan, de ő volt a hős is. Hogy tudott kukorékolni! Szembe tudott szállni Hook kapitánnyal, és bátorsággal győzelemre vinni  országa lakóit. De mit ért volna nagylegénysége, ha nincs Csingiling, és nincs a varázspor! Mindannyian elvesztek volna!

Kedves Végzősök!

Ti arra rendeltettetek, hogy győzzetek!

A ti Csingilingetek előbb tanítótok volt, majd osztályfőnökötök és sok tanárotok. Ők tanítottak meg lebegni és szárnyalni. Csodálatos és varázslatos Sohaországotok a Gimnázium lett. Míg másnak szó szoros értelmébe véve Sohaország, ahova jó lenne bekerülni, ott felnőni, addig nektek: Álomország.

Még kicsik voltatok, amikor ide kerültetek, de ez lett az otthonotok. Itt ismertétek meg társaitokat, és itt összekötődött életetek. Itt tanultatok meg lelkesen kukorékolni, összefogózkodni és együtt fölemelkedni! Hook kapitányt mindez zavarta. Hook a világ másféle szemlélete lett, akitől féltettek szüleitek. Mi megtanítottuk nektek, hogyan kell vele szembeszállni. Mert Hook megkérdőjelezi a rendet, kalóz módon elrabolja a kincseket és az értékeket, örökségeket és erőt, és rá tör a biztonságos otthonra és életre. Káoszt okoz és pusztulást. Ettől igyekeztünk védeni benneteket, s ezért akartuk, hogy szárnyaljatok, mert ezzel az erővel szembeszállhattok és győzhettek.

És most, itt a nagy próba, a harc ideje.

A ti sorsotok nem az, hogy elfeledjetek küzdeni és ne tudjatok szárnyalni!

A ti utatok az, hogy rajtatok maradjon a gimnázium csillogó pora, csodamód repdessetek az életben és szembenézzetek a hookokkal, a botlasztókkal, a próbákkal és csodamód megmentők legyetek. Előttetek ez a próba. De nem féltünk benneteket, mert repdesni tudtok. Csak el ne engedjétek magatokat, és szívetek-eszetek a helyén legyen!

Bizakodással mondjuk: találkozunk a fenti iskola Álomországában!

Sok sikert és erőteljes szárnyalást kívánok Nektek!

Kapcsolódó tartalmak