Nem szeretjük a Valentin–napot …

Szerkesztő: | 2019. február 18. | Hírek, Hírek

…de…

❤️ ha angoul kell valakinek szerelmet vallani, máris hasznot húztunk a giccsünnepből.

❤️ ha megadott szavak felhasználásával angolul kell szerelmes verset írnunk az elképzelt kedvesnek, rögtön szerethetőbb a mézesmadzag.

❤️ ha konyhatündéri bájainkat angolul kell bemutatni egy lelkes közönségnek, menten finomabb a marcipánszív.

Angol szakos tanárként az elsődleges célon túl, mely szerint diákjainknak egy nemzetközi nyelvet teszünk a tarsolyaikba, feladatunknak érezzük a nyelvvel együtt közlekedő kultúrát is megismertetni a fiatalokkal.

A karácsonyi és a hálaadási ünnepkör mellett a Valentin–nap is szerves részét képezi napjaink angolszász kultúrájának. Nem mehetünk el hát mellette.

Már hagyománnyá vált iskolánkban az intenzív angol-bilingvis osztályainkkal közös hálaadást és karácsonyt ülni, így idén megfogalmazódott a gimis tanárokban, hogy filológia osztályainknak is ildomos lenne közös ünneplést szervezni. Maradt a Valentin–nap.

Ekképpen került sor 2019. február 15-én a bentlakás dísztermében egy vidám hangulatú angolos projektre, melyen iskolánk négy filológia osztálya vett részt.  A csapatoknak ismert szerelmes dalokat kellett előadniuk, ikonikus szerelmes filmekből kellett tánckoreográfiát betanulniuk, megadott szavak alapján szerelmes verset írniuk, nyílt színen szerelmet vallaniuk, üdvözlőkártyát készíteniük és persze az ízlelőbimbóknak is feladattal szolgálniuk a szebbnél szebb sütikreációk bemutatásával. Mindezt persze szigorúan angolul.

Jelen alkalom pedig, az angol nyelv gyakorlásán túl, remek lehetőséget biztosított a tehetségek sokrétű felvillantására is: csodás hangú, táncos lábú, jó tollú, és a szavakkal is szépen zsonglőrködő diákjaink vannak.

Az osztályok angoltanárai, András Ágnes, Pap-Schulleri Beáta, Tankó Edit és Szűcs-Olcsváry Melinda, hagyományteremtő szándákkal szerveztek „filós” ünneplést; a kellemes hangulatú, hasznos két óra mindenképpen ismétlésre vár.

Szűcs-Olcsváry Melinda, angoltanár

Kapcsolódó tartalmak