Ha a fizika velünk…

Szerkesztő: | 2019. október 31. | Hírek, Hírek

Az idén ősszel harmadik alkalommal került sor a már lassan hagyománnyá váló interaktív fizika show-ra, amelynek legfőbb célja a fizika népszerűsítése érdekes kísérletek bemutatása által.

A programnak az idén a FIZIKAVARÁZS: Ha a fizika velünk, ki ellenünk? címet választottuk. Több mint száz érdeklődő előtt léptünk fel október 24-én csütörtökön Székelyudvarhelyen, a Márton Áron Ifjúsági Házban és 25-én Parajdon, ahol újabb 120 sóvidéki érdeklődőnek mutattuk be a fizika rejtelmeit. Felemelő érzés volt a bemutatón való jelenlét résztvevőként és nézőként egyaránt. Lenyűgöző az a tény, hogy a „varázslatok” mögött ott rejtőzik a fizika vagy más természettudomány, és egy kis ismerettel illetve némi gyakorlással akár saját kezűleg mi is tudunk bűvészmutatványokat készíteni. A show – szándékaink szerint – novemberben folytatódik. A parajdi bemutatót követően egy közös pizzázás keretében beszéltük át az élményeket, majd a helyi önkormányzat jóvoltából pihentető két órában volt részünk a helyi Wellness Centerben. Köszönjük!

Az idei programban 25 diák, valamint 2 tanár  vesz részt:

Tankó Csaba IX.A
Berkeczi Róbert IX.A
Szász Ágnes  IX.B
Antal Eszter X.A
Gál Bogi X:A
Dimén-Varga Ábel X.A

Márkó Ágnes X.A

Bekő Máté X.B
Andrészek Mátyás X.B
Vass Bálint X.B

Szőcs Bence XI.A
Molnár Dávid XI.A
Kiss Péter XI.A
Bodrogi Balázs XI.A
Benedek László XI.A
Zajzon Zalán XI.A

Sándor Zsombor XI.B
Simófi István XI.B

Bálint Zsuzsanna XII.A
Bereczki-Orbán András XII.A
Török Andrea XII.B
Szathmáry Dóra XII.B
Simó Szabolcs XII.B
Márton Tamás XII.B
Posta Csanád XII.C

Pál Ervin – tanár

Köszönjük Székely Zoltán tanár úrnak a lehetőséget, hogy részt vehetünk a programban és egy színvonalas bemutatóban lehetünk előadók. Köszönjük a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) és a HEURÉKA ALAP támogatását!

Márton Tamás, XII.B osztály

Kapcsolódó tartalmak