Győztes gólyáink

Szerkesztő: | 2016. november 20. | Hírek, Hírek

Idén is eljött a gólyabál szezon vége, ami nem jelent mást, mint a Városi Gólyabált. A rendezvényt az Udvarhelyi Fiatal Fórum önkéntesei szervezték meg a Siculus Ifjúsági Házban november 18-án 19 órától.

Többszörösen is jól teljesített a Gimi, hiszen a színvonalas rendezvény főszervezői iskolánk diákjai, Tófalvi Adrián és Dósa Eszter XI. D osztályos tanulók, a megmérettetés végén pedig a Gimis gólyapáros aratta le a babérokat is.

A gólyabál témája az elmegyógyintézet volt, iskolánkat a két legrátermettebb gólya: Dávid Tibor (B osztály) és Dusinszki Orsolya (D osztály) képviselte.

A gólyákat kerekesszékek, vaságy, és kényszerzubbonyok fogadták, nem utolsó sorban pedig az este házigazdája, Tóth Árpád. A zsűrit a résztvevő hét iskola egy-egy népszerűnek talált tanára alkotta, iskolánk esetében Máthé Attila tanár úr.

Az előadás a videó után a gólyák bemutatkozójával folytatódott, amit minden gólyapár kellőképpen őrültre fogott, majd következtek a témával kapcsolatos feladatok. A fiúknak ki kellett szabadítaniuk vaságyhoz láncolt párjukat, amihez különböző véres feladatokat kellett teljesíteniük, később összeláncolva küzdöttek a pingpong-golyókkal. A legvégén a lányokra hárult a feladat oroszlánrésze, különböző elmegyógyintézettel kapcsolatos szavakat kellett elmagyarázzanak párjuknak úgy, hogy „hangokat hallottak a fejükben”. Közben persze nem maradhattak el a közönségkérdések, játékok sem, ahol az iskolákból vállalkozó egy-egy diák szerezhetett plusz pontot gólyáinak.

A gimis gólyák szinte gond nélkül vették a próbákat, bizonyítva, hogy nem csak a sötét középkorban, hanem a rideg és ijesztő elmegyógyintézetben is ugyanúgy megállják a helyüket.

Az idei eredmények talán meglepőek lehettek az előző évekhez képest, hiszen a harmadik helyezést a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium gólyái: Sólyom Beáta és András Előd vihették el, míg a második helyezést Szilágyi Rita és Gergely Viktor, az Eötvös József Szakközépiskola diákjai kapták.

Nagy volt az izgalom, de az már nem volt meglepő, hogy végül a Tamási Áron Gimnázium diákjai lettek a 2016-os Városi Gólyabál legőrültebb gólyái. Tibi és Orsi fogják képviselni városunkat a jövő évi Megyei Gólyabálon, emellett nyereményül kaptak egy-egy külső akkumulátort, egy tortát, és különböző utalványokat.

Gratulálunk nekik, és sok sikert kívánunk a Megyei Gólyabálra!

Köszönet a fotókért Mihály Csongornak és Tornai Szilárdnak!

 

Sata Andrea

szervező

 

Kapcsolódó tartalmak