Gyászol a Gimi

Szerkesztő: | 2017. december 27. | Hírek, Hírek

Gyászol Kolozsvár, gyászol Székelyudvarhely, gyászol a Gimi…

Ft. Kovács Sándor főesperes úr halála egész Erdélyt megrázta, a mi Gimis közösségünk is megrendüléssel vette tudomásul a megkérdőjelezhetetlent: december 25-én a szeretett főesperes, lelki vezető, tanár, osztályfőnök, kolléga, barát, Ft. Kovács Sándor visszaadta lelkét a Teremtőnek.

Székelyudvarhelyen töltött évei alatt végig szoros kapcsolatban volt iskolánk tanáraival, diákjaival. 1989 előtt is szívügyének tekintette a Gimis diákok vallási nevelését, a 90-es évek kezdeti zavaros, olykor viharos időszakában a magyar anyanyelvi oktatásért és a katolikus egyház jogainak a visszaszerzéséért folyó küzdelmekben tevékeny szerepet vállalt.

Vallásoktatóként a Gimis fiatalokat a keresztény felelősségvállalásra tanította, lelki vezetőként mindig tudott hitszilárdító tanácsot nyújtani, osztályfőnökként szigorú, de szerető biztonságot nyújtott diákjainak nemcsak a középiskolai évek alatt, hanem a későbbi időkben is, kollégaként feltétlen segítőkészséget jelentett, barátként mindig számíthattunk rá.

Bár 2007-ben a rábízott feladatok elszólították városunkból, az ő kötődése töretlen maradt az emberekhez, az intézményekhez, a városhoz egyaránt. A Tamási Áron Gimnázium saját halottjaként gyászolja. Nyugodjon békében.

András Ágnes

Kapcsolódó tartalmak