Gloria Victis történelmi vetélkedő

Szerkesztő: | 2017. november 4. | Hírek, Hírek

A Rákóczi Szövetség 2017. október 21-23. között 25. alkalommal szervezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Gloria Victis történelmi vetélkedőjét.

A versenyre 193 csapat nevezett be, amelyből a 61 legjobb pontszámot elért csapatot hívták meg a Budapesten sorra került középdöntőbe. A történelmi vetélkedő témája: A reformáció és a katolikus megújulás.

Iskolánkat, a Tamási Áron Gimnáziumot Jakab Erika, Péter Noémi és Szász Beáta XI. E. osztályos tanulók képviselték, akik a középmezőnyben végeztek a 31. helyen. Tanulóink Kovács Enikő történelem szakos tanárnővel és Tarzícia nővérrel részt vettek a Rákóczi Szövetség által szervezett emlékünnepség számos rendezvényén, köztük: a Nemzeti Színház Körhinta c. előadásán; meghallgatták a Műegyetemen elhangzott beszédeket; majd bekapcsolódtak az ezt követő fáklyás felvonulásba és a Bem téri ünnepi megemlékezésbe. Másnap meghallgatták Gulyás Gergely és Kónya Imre előadásait.

Tanulóink értékes tapasztalatokat szereztek, barátságokat kötöttek, valamint a gazdag és tartalmas kulturális programoknak köszönhetően szellemiekben feltöltődve térhettek haza.

                                                          Kovács Enikő, történelem szakos tanár

Kapcsolódó tartalmak