Gimis Énekmondók sikere a X. Gyermekszínjátszók Országos Találkozóján

Szerkesztő: | 2016. április 25. | Eredmények, Hírek, Szabó Zsuzsa tanító néni és osztálya

Három megye diákjai mutatkoztak be a X. Gyermekszínjátszók Országos Találkozóján, Sepsziszentgyörgyön, melynek a házigazdája a Váradi József Általános Iskola.

A jubileumi vetélkedőn több mint 300 tanuló vett részt Hargita-, Maros- és Kovászna megyéből. Külön kategóriában versenyeztek az elemi tagozat és a gimnáziumi tagozat tanulói.

Csütörtökön, április 21-én a kisdiákok mutatkoztak be zenés darabbal, népmese feldolgozással, népi gyerekjátékkal. Az előadások után a pedagógusok szakmai kiértékelőn vettek részt, amelyet Nagy-Lázár József bábszínész, valamint Bálint Ferenc, Dancs Anna Mária, Ambrus Ágnes és Kádár Matild pedagógusok kiértékelői képeztek. A kisiskolásokat a Kelekótya együttes szórakoztatta. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen kilenc csodálatos produkciót kellett rangsorolniuk.

Minden darabban voltak kiemelkedő alakítások. Külön jutalmazták azokat diákszínjátszókat, akiknek meggyőző volt művészi játékuk, csengő énekhangjuk, hangszeres tudásuk vagy szép kiejtésük. Iskolánkból Mihály Gyopárka nyerte el a zsűri tetszését. Az egyéni díjak kiosztása után a produkciók értékelése következett. Énekmondó elsőseink rangos II. díjat nyertek a Nyisd ki, Isten kiskapudat! című gyemekjéték-összeállításukkal. Legnagyobb jutalomnak azonban maga az élménydús nap bizonyult.

Szabó Zsuzsa

http://www.szentgyorgynapok.sepsiszentgyorgyinfo.ro/203_663_x-gyermekszinjatszok-orszagos-talalkozoja.html

Kapcsolódó tartalmak