Fotót egy szép könyvért

Szerkesztő: | 2016. október 12. | Hírek, Hírek

FOTÓT EGY SZÉP KÖNYVÉRT, AVAGY: A FIZIKA MINDENKIÉ

Kedves Gimis diákok!

Annak tiszteletére, hogy idén fedezték fel a gravitációs hullámokat,  a TADISZ és Székely Zoltán tanár úr játszani hív benneteket. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy kinek mit mond a gravitáció kifejezés, ki hogy képzelné el a téma képi megjelenítését. A játékba bármelyik Gimiben tanuló diák bekapcsolódhat.

Mit kell tenni?

Készíts és küldj el a fizikavalkad@yahoo.com e-mail címre  legalább egy, legfennebb három saját készítésű fotót, amely valamilyen módon kapcsolódik a gravitációhoz. Szigorúan tilos Internetről letöltött képekkel jelentkezni, saját alkotást várunk. A képeket digitális formában kérjük, törekedjetek a jó minőségre. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot, ha ennél nagyobb a  képek  terjedelme, akkor csatoljátok több e-mailhez azokat. Óriásleveleket nem fogadunk. Arra kérünk, minden egyes képet egyenként csatoljatok az e-mailhez, ne csomagoljatok. Minden kép fájlneve tartalmazza ékezetek nélkül a készítő nevét, az osztályát, és a fotó címét. Ez nagyon fontos formai követelmény.

Például: salata_istvan_10b_szabadon_eso_gyertya.jpg

Meddig lehet benevezni?

A fotókat 2016. október 26-ig lehet elküldeni a megadott e-mail címre.

Zsűrizés

A beérkezett fotókat szakmai zsűri nézi át, az általuk javasolt legjobb 20 munkát pedig internetes szavazás alá bocsájtjuk. A versenyben lévő fotók sorrendjét 50%-ban a zsűri pontszáma (20 ponttól 1 pontig), 50%-ban pedig a közönségszavazatok száma dönti el (20 pontot kap a legtöbb szavazatot, 1 pontot pedig a legkevesebb szavazatot begyűjtő munka). Pontegyenlőség esetén a szakmai zsűri véleménye a döntő.

Díjazás

A legnemesebb díj a dicsőség. Minden résztvevő emléklapot kap. Az első négy alkotásért értékes könyvcsomag jár. A legjobb fotó készítője pedig 150 lej értékű csodálatos kötettel lesz gazdagabb. A díjakat november 12-én a Nyirő József díszteremben adjuk át a Fizikavalkád elnevezésű megyeközi vetélkedő szünetében.

Jó munkát, éles szemet, szép ötleteket kívánunk! 🙂

 

  a Tamási Áron Diákszövetség nevében Laczkó Kata

    Székely Zoltán tanár

Kapcsolódó tartalmak