Elkezdődött

Szerkesztő: | 2018. szeptember 12. | Hírek, Hírek

Szeptember 10-én az eddigiekhez képest rendhagyó módon két tanévnyitóval kezdtük meg a 425 éves jubileumi tanévet 969 diákunknak.

A 8 órai Veni Sancte szentmisét követően iskolánk igazgatója, Laczkó György kiemelt szeretettel köszöntötte az iskolánkat választó 141 kilencedikest, majd minden középiskolai és posztliceális diákunknak  sok sikert kívánva hivatalosan is megnyitotta a 2018-2019-es tanévet.

A 9 órai szentmise a 0-8 osztályos diákjainkak és szüleiknek szólt. Iskolánk igazgatóhelyettese, Bekő Melinda köszöntötte a 28 előkészítő osztályos kisdiákunkat, és a tanulmányaikat a gimiben folytató 30 ötödikest, majd szép sorban megszólított minden gimnazistát, tanárt és szülőt.

Ünnepi beszéde az alábbiakban olvasahtó.

Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Békesség Istentől!

Isten áldjon!

A mai nappal kezdetét veszi a 2018-2019-es tanév.

Mindenki egy fokkal magasabban kezd.

Igaz ez az előkészítőseinkre is. Az óvodához/napközihez képest most iskolások lettetek, és máshol tanultok, mint előző esztendőben.

Ez a hely a Gimnázium, Székelyudvarhely legcsodálatosabb iskolája.

Isten hozott benneteket!

De igaz mindez az I-VIII osztályosokra is. A tavalyhoz képest egy fokkal magasabban kezditek ez évet.

Az elsősök az idéntől a „kicsi iskola” épületében járnak. Innen visz majd utatok fel a nagy iskolába, a tanulás magas várába. Szorgoskodjatok ügyesen, hogy majd oda is megérkezhessetek.

A II.-III. osztály boldog lehet, mert egyéb feladata nem lesz, mint amit minden gimis diáktól elvárunk: tanuljatok szorgalmasan, viselkedjetek jól, legyetek példamutatók!

A IV. osztály ez a tanév után újat kezd majd. Használjátok ki okosan időtöket a tanítótokkal! Figyeljetek oda a nálatoknál kisebbekre, tanuljatok sokat és jól!

Az V. osztály új életet kezd. Új osztálytársak is érkeztek, akik először léptek a gimnáziumba. Ettől kezdve osztályfőnökötök lesz, és minden órátokra más-más tanár megy be. Legyetek ügyesek, szeressétek egymást!

A VI.-VII. osztály, akárcsak a II.-III., boldog évet tudhat magának. De ne feledjétek, ti már készültök a nagy megmérettetésre, amely a VIII. végén következik. Járjatok versenyekre, mutassátok meg, hogy a gimisek a legügyesebb diákok!

A VIII-osok nehéz évet kezdenek. A tanév végén vizsgák következnek. Nem lehet elaludni az időt. Használjátok ki okosan. Szorgoskodjatok, tanuljatok, mert így nyílik meg előttetek a Nagy Gimi kapuja!

Kedves Tanítók! Kedves Osztályfőnökök! Kedves Tanárok!

Hivatásotokat végezzétek lelkesen! Vigyázzatok a rátok bízott tanulókra! Szeressétek nagyon őket! Ha bármilyen segítségre lenne szükségetek, forduljatok bizalommal hozzánk!

Kedves Szülők, kedves Nagyszülők!

Gyermekeitek a legnagyobb kincs, amitek van.

A legjobbat akartátok nekik adni.

Ezért hoztátok őket ebbe az iskolába.

A legjobb tanítók és tanárok kezére bíztátok őket. Bízzatok bennük, segítsétek munkájukat, legyetek társak számukra!

Őrködjetek az otthoni szeretet és békesség légkörén, mert csak így lehet tanulni, és jól tanulni.

Kívánok mindenkinek egészséget, jókedvet, eredményeket!

Ezennel a 2018-2019-es tanévet megnyitottnak tekintem!

Bekő Melinda Erzsébet, igazgatóhelyettes  

Kapcsolódó tartalmak