Dackorszak: Könczey Elemér – kiállítás

Szerkesztő: | 2018. október 29. | 425 éves a Gimnázium, Hírek, Hírek

„A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.” Albert Einstein

Lehetne ez a mottója annak a kiállításnak, amely az iskolánk első emeletén tekinthető meg Könczey Elemér karikaturista munkáiból. A kiállítás október 26.-ai megnyitója az iskolánk 425 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat egyik nyitóakkordja.

A kiállítás megnyitóján Széles Ferenc grafikus, iskolánk egykori diákja, méltatta, ismertette az alkotót. Benedek László X. A osztályos tanuló harmonikajátékával örvendeztette meg a jelenlevőket. Tamás Boróka XI. C osztályos tanuló Lackfi János Fekete router című versét mondta el.

A megnyitó uátn Könczey Elemér egy előadásban megpróbálta bebizonyítani a hallgatóságnak, hogy nem is olyan nehéz karikatúrát rajzolni. Nem kell hozza más „csak” egy téma, egyszerű formák és csattanó.

 

Iskolánk volt diákjának 1999 –től jelennek meg karikatúrái a Krónika napilapban. Ezért rajzai kapcsolódnak az aktuális eseményekhez. Néha provokálnak, sértenek, elgondolkodtatnak, megnevettetnek. Reméljük, hogy mosolyt csalnak mindazok arcára, akik megtekintik a kiállítást.

Deák Zsuzsánna

Kapcsolódó tartalmak