I. hely a PKE Vállalkozói Ötletversenyén

Szerkesztő: | 2020. március 7. | Eredmények, Hírek, Hírek

A Partium Keresztény Egyetem 2020. március 6-án nyílt napot tartott. Itt került sor a kétfordulós Vállalkozói Ötletverseny döntőjére, amelynek kiemelt témája idén a környezettudatosság volt.

A diákoknak az első fordulóban egy plakátot kellett tervezniük a vállalkozásuk számára, amely felkerült a PKE Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Facebook-oldalára, amit egy lájkverseny követett. Ebben a részben nagyon lemaradtunk, de szerencsére az összegyűjtött lájkok száma csupán maximum 3 pontot jelentetett a végeredményben.

Az ötlet egy magyarországi találmány és szabadalom alkalmazása a romániai piacon. Az ötlet bemutatása előtt felvették a kapcsolatot a feltalálóval, aki nem zárkózott el – legalábbis a verseny kapcsán – az együttműködés lehetőségétől.  A vállalkozás alapötlete az volt, hogy tollból állítsunk elő a polisztirolhoz hasonló szigetelőanyagot. Tehát a gyártás során az egyébként elégetésre kerülő tollat hasznosítjuk, így csökkentve a környezetszennyezést.  Az értékesítés tekintetében induláskor a B2B (Business-to-business) modellt választották, mert így egyszerre nagyobb mennyiséget lehetne eladni.

A Nagyváradon megszervezett döntőben több érdekes ötlettel találkozhattak a jelenlévők, de végül a zsűri a székelyudvarhelyi FeathEarth csapatnak ítélte oda az első díjat. A csapat tagjai Bálint Kund a Benedek Elek Pedagógiai Líceumból, valamint Dimén-Varga Ábel a Tamási Áron Gimnáziumból.

A felkészülés során – szülői minőségén túl – szakmai segítséget is nyújtott Bálint Csaba, akinek köszönjük a munkáját és a tanácsait.

 

Dimén-Varga László

társadalomtudomány szakos tanár

Kapcsolódó tartalmak